Dobri prijatelji, dobre knjige i čista savest: to je idealan život. – Mark Tven

NAŠA IZDANJA

O NAMA


Bookland je specijalizovani izdavač za decu i mlade. Od svog osnivanja davne 1994.godine, posle više od hiljadu objavljenih naslova, ostali smo dosledni svojoj misiji da deci i mladima ponudimo ono najbolje što je napisano kako kod nas tako i u svetu.

U našem izdavačkom programu prednost uvek imaju domaći autori, tako da su u našoj produkciji zastupljena dela gotovo svih naših savremenih pisaca za decu i mlade. Naša produkcija sarži i svetske klasike, koji su neizostavan deo odrastanja generacija širom sveta. Trudimo se da našim mladima približimo i ceo korpus narodne književnosti i da na taj način negujemo duhovnost našeg naroda i duh srpskog jezika. Ponosni smo i na činjenicu, da su u našem širokom spektru izdanja, zastupljeni svi žarnovi književnosti, a pokrivamo i sve sfere interesovanja kako dece tako i odraslih.

Naš najveći izdavački poduhvat, svakako je, edicija Srpska knjievnost za decu koja je u 100 knjiga objedinla ono najbolje, što je naš narod stvorio u pisanoj reči od Zmaja i Dositeja do danas. Ovu ediciju osmislio i uredio knjižavnik Dragan Lakićević, i zajedno sa osnivačem i urednikom Bookland-a, Radomirom Radovancem predvodio uređivački odbor (Dragan Lukić, Vuk Milatović, Vesna Aleksić, Milovan Vitezović, Dobrica Erić, Grozdana Olujić, Tiodor Rosić, Ljubivoje Ršumović, Miladin Ćulafić).

Naš tim okupljanja desetak naših najvećih pisaca i stvaralaca za decu koji su negovi autori, recezenti, priređivači predvođeni predsednikom uređivačkog odbora dr Milutinom Đuričkovićem, do skora i Rašom Popovim.

Bookland je dobitnik gotovo svih nagrada iz oblasti dečije književnosti kako u Srbiji tako i u regionu. Dobitnici smo nagrade Gligorije Vozarović koju nam je dodelila Biblioteka grada Beograda, i Glavne nagrada Zmajejvih dečijih igara. Nekoliko puta su naše izdanja proglašavana Dečijom knjigom godine na sajmu knjiga u Beogradu, Glas Srpski iz Banja Luke dodelio nam je priznanje za Izdavački poduhvat godine. Jako nam je dragocena i zvanična nominacija za Vukovu nagradu kao najveće priznanje u oblasti kulture u Srbiji, (za doprinos širenju i popularisanju pre svega domaće književnosti). Naši cenjeni autori su dobitnici svih priznanja iz oblasti kulture i stvaralaštva za decu.

U skladu sa našim sloganom DECI S POŠTOVANJEM trudimo se da uvek budemo na visini zadatka, tako, što pored vrhunske sadržinske vrednosti, naš umetničko-dizajnerski tim, radi na tome da likovno–grafička oprema naših knjiga bude moderna, savremena i u skladu sa svetskim trendovima. Iskreno se nadamo, da smo svojom dosadašnjom produkcijom, kao društvano odgovoran izdavač, ispunili našu misiju, da kroz pametnu i lepu knjigu učestvijemo u formiranju zdrave i duhom bogate mlade generacije.

S poštovanjem, Vaš Bookland
Izdvajamo iz ponude
Naša izdanja
  1. Biblioteka Prijatelji BOOKLAND-a
  2. Biblioteka Hit
  3. Biblioteka Posebna izdanja
  4. Biblioteka Velikani
  5. Biblioteka Antologije
  6. Biblioteka Duga
  7. Biblioteka Svetska književnost
  8. Biblioteka Riznica Srbije
  9. Biblioteka Zemlja knjiga
Adresa:
"BOOKLAND" d.o.o.
Požeška 83a/II
11000 Beograd

Telefoni:
Tel 011/3570-975, 011/3573-682

e-mail:
i.p.bookland©gmail.com