Ne postoji lojalniji prijatelj od dobre knjige-Ernest Hemingvej

NAŠA IZDANJA

O NAMA


Bookland je specijalizovani izdavač za decu i mlade. Od svog osnivanja davne 1994.godine, posle više od hiljadu objavljenih naslova, ostali smo dosledni svojoj misiji da deci i mladima ponudimo ono najbolje što je napisano kako kod nas tako i u svetu.

U našem izdavačkom programu prednost uvek imaju domaći autori, tako da su u našoj produkciji zastupljena dela gotovo svih naših savremenih pisaca za decu i mlade. Naša produkcija sarži i svetske klasike, koji su neizostavan deo odrastanja generacija širom sveta. Trudimo se da našim mladima približimo i ceo korpus narodne književnosti i da na taj način negujemo duhovnost našeg naroda i duh srpskog jezika. Ponosni smo i na činjenicu, da su u našem širokom spektru izdanja, zastupljeni svi žarnovi književnosti, a pokrivamo i sve sfere interesovanja kako dece tako i odraslih.

Naš najveći izdavački poduhvat, svakako je, edicija Srpska knjievnost za decu koja je u 100 knjiga objedinla ono najbolje, što je naš narod stvorio u pisanoj reči od Zmaja i Dositeja do danas. Ovu ediciju osmislio i uredio knjižavnik Dragan Lakićević, i zajedno sa osnivačem i urednikom Bookland-a, Radomirom Radovancem predvodio uređivački odbor (Dragan Lukić, Vuk Milatović, Vesna Aleksić, Milovan Vitezović, Dobrica Erić, Grozdana Olujić, Tiodor Rosić, Ljubivoje Ršumović, Miladin Ćulafić).

Naš tim okupljanja desetak naših najvećih pisaca i stvaralaca za decu koji su negovi autori, recezenti, priređivači predvođeni predsednikom uređivačkog odbora dr Milutinom Đuričkovićem, do skora i Rašom Popovim.

Bookland je dobitnik gotovo svih nagrada iz oblasti dečije književnosti kako u Srbiji tako i u regionu. Dobitnici smo nagrade Gligorije Vozarović koju nam je dodelila Biblioteka grada Beograda, i Glavne nagrada Zmajejvih dečijih igara. Nekoliko puta su naše izdanja proglašavana Dečijom knjigom godine na sajmu knjiga u Beogradu, Glas Srpski iz Banja Luke dodelio nam je priznanje za Izdavački poduhvat godine. Jako nam je dragocena i zvanična nominacija za Vukovu nagradu kao najveće priznanje u oblasti kulture u Srbiji, (za doprinos širenju i popularisanju pre svega domaće književnosti). Naši cenjeni autori su dobitnici svih priznanja iz oblasti kulture i stvaralaštva za decu.

U skladu sa našim sloganom DECI S POŠTOVANJEM trudimo se da uvek budemo na visini zadatka, tako, što pored vrhunske sadržinske vrednosti, naš umetničko-dizajnerski tim, radi na tome da likovno–grafička oprema naših knjiga bude moderna, savremena i u skladu sa svetskim trendovima. Iskreno se nadamo, da smo svojom dosadašnjom produkcijom, kao društvano odgovoran izdavač, ispunili našu misiju, da kroz pametnu i lepu knjigu učestvijemo u formiranju zdrave i duhom bogate mlade generacije.

S poštovanjem, Vaš Bookland
Izdvajamo iz ponude
Preuzmite katalog
klikom na sliku
Naša izdanja
  1. Biblioteka Hit
  2. Biblioteka Posebna izdanja
  3. Biblioteka Velikani
  4. Biblioteka Antologije
  5. Biblioteka Duga
  6. Biblioteka Svetska književnost
  7. Biblioteka Riznica Srbije
  8. Krajnje neobičnosti i neobične krajnosti
  9. Biblioteka Zemlja knjiga
Adresa:
"BOOKLAND" d.o.o.
Požeška 83a/II
11000 Beograd

Telefoni:
Tel 011/3570-975, 011/3573-682
GSM: 063/892-3299
Tel/fax 011/3573-643

e-mail:
bookland@sbb.rs
i.p.bookland©gmail.com